Σελίδες

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Χριστούγεννα με Α Γ Α Π Η !


Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Η πιο λαμπρή γιορτή του χρόνου. Η γιορτή της αγάπης. Ο ερχομός του Χριστού φέρνει μαζί του το μήνυμα αυτό, της αγάπης για τον εαυτό μας, τους δικούς μας, για όλο τον κόσμο. Της αγάπης που νιώθουμε αλλά πρέπει και να τη δείχνουμε όπως επίσης και να τη διδάσκουμε με τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας.
Είναι ευκαιρία λοιπόν αυτές τις μέρες να εκμεταλλευτούμε τον ελεύθερο χρόνο των διακοπών και να δείξουμε την αγάπη μας σε όλους. Κυρίως στα παιδιά μας. Όχι μόνο ψωνίζοντας σε μεγάλα πολυκαταστήματα και γεμίζοντάς τα ρούχα και παιχνίδια. Αλλά κάνοντας μαζί με τα παιδιά πιο ουσιαστικά πράγματα και διδάσκοντάς τα πώς να αγαπούν κι αυτά.
Πώς; Είναι πολύ απλό. Αρκεί να σκεφτείτε όχι με το μυαλό αλλά με την καρδιά σας. Είναι ο καλύτερος σύμβουλος, ειδικά αυτές τις ημέρες.
Αγκαλιάστε τα και δείτε μαζί ταινίες χριστουγεννιάτικες ή ταινίες με μηνύματα αγάπης. Βάλτε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσική και φτιάξτε παζλ ή παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια. Κατασκευάστε στολίδια για το σπίτι ή μικροδωράκια για τους οικείους σας. Φτιάξτε μαζί τα γλυκά των γιορτών, δεν πειράζει αν δεν έχουν την όψη του ζαχαροπλαστείου. Ας είναι και άνισα και λίγο στραβά και πλακουτσωτά. Σημασία έχει η διαδικασία. Θα είναι τα πιο νόστιμα γιατί θα έχουν το καλύτερο συστατικό, την αγάπη. Ξαπλώστε στον καναπέ και διαβάστε μαζί βιβλία. ΣΥΖΗΤΗΣΤΕ.
Επισκεφτείτε συλλόγους που προσφέρουν φιλανθρωπικό έργο και ψωνίστε από κει κάρτες και δωράκια. Υπάρχουν πολλοί: UNISEF, Χαμόγελο του παιδιού, Ελπίδα, Actionaid και πολλοί άλλοι. Βάλτε σε μια τσάντα μερικά φαγώσιμα και πηγαίνετε τα σε οικογένεια που ξέρετε ότι περνά δύσκολα ή ακόμα καλύτερα για να μην έρθουν σε δύσκολη θέση πηγαίνετε στην εκκλησία της περιοχής σας.
Σίγουρα μόνοι σας θα βρείτε ακόμα πιο πολλά  όμορφα πράγματα να κάνετε, αρκεί να το θέλετε. ΑΓΑΠΗΣΤΕ τα παιδιά και όλο τον κόσμο. Θα είναι οι καλύτερες γιορτές και εύχομαι έτσι να είναι όλες από δω και πέρα.
Καλά Χριστούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.