Σελίδες

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Διακοπές Πάσχα


Έφτασε η άνοιξη. Η ωραιότερη εποχή του χρόνου. Η φύση αλλάζει, μαζί και η διάθεσή μας. Όλο και πιο πολύ αποζητάμε να βγαίνουμε έξω απ’ το σπίτι και να απολαμβάνουμε τον ήλιο, τα χρώματα και τις ευωδιές. Μαζί με την άνοιξη μας έρχεται και μια σημαντική γιορτή του χριστιανισμού, το Πάσχα. Και φυσικά οι διακοπές από τα μαθήματα και τα σχολεία ώστε να χαρούμε αυτή τη σημαντική γιορτή και τον ερχομό της άνοιξης.
Λοιπόν τι θα κάνουμε για να περάσουμε όσο γίνεται πιο ευχάριστα και πιο δημιουργικά τις μέρες αυτές; Πώς θα αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών μας και το δικό μας; Όχι φυσικά αφήνοντάς τα με τις ώρες μπροστά σε μια οθόνη, όταν γύρω μας υπάρχουν τόσες δυνατότητες για κάτι πιο ουσιαστικό.
Η Αθήνα παρά τα τόσα μειονεκτήματά της δεν παύει να μας παρέχει και πολλές λύσεις για να περάσουμε τις διακοπές. Το Εθνικό Θέατρο με την παιδική του σκηνή, το ίδιο και η Λυρική σκηνή. Αλλά και τα υπόλοιπα παιδικά θέατρα παρουσιάζουν αξιόλογες παραστάσεις. Παραστάσεις σε θέατρα σκιών ή κουκλοθέατρο. Ακόμη πολλοί εκδοτικοί οίκοι οργανώνουν εκδηλώσεις για παιδικά βιβλία, οι οποίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες.
Μουσεία, όλων των ειδών. Μια βόλτα στην Ακρόπολη, στην Πλάκα, στο Θησείο, στην Αρχαία Αγορά, είναι ιδανική, ειδικά τώρα την άνοιξη είναι καταπληκτικά.
Αρκεί μόνο η διάθεση και μπορούμε να βρούμε πολλά να κάνουμε, τόσα που οι δεκαπέντε μέρες σίγουρα δεν φτάνουν. Υπάρχουν και τα σαββατοκύριακα βέβαια, τώρα που το επιτρέπει αλλά και το επιβάλλει ο καιρός. Και ας μη ξεχνάμε και την εκκλησία μας τη Μεγάλη Εβδομάδα. Καλή Ανάσταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.