Σελίδες

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

25η Μαρτίου ... εξ αποστάσεως

Φέτος, λόγω συγκυριών, θα γιορτάσουμε τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, εξ αποστάσεως.
Μπορούν τα παιδιά, πριν μιλήσουμε για τα γεγονότα, να ακούσουν την αφήγηση από το παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου, "Τα Ελληνάκια", το οποίο διαβάζουμε και στο σχολείο, κάθε χρόνο.
Μετά κάνουμε μια συζήτηση για τα γεγονότα εκείνης της εποχής, με ποιους πολεμήσαμε, ποιους ήρωες ξέρουν κ.λ.π.
Φυσικά αναφερόμαστε και στη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Ένα εξαιρετικό βίντεο που δημιουργήθηκε και βασίζεται στα βιβλία που έχουμε στο σχολείο και θα διαβάζαμε στα παιδιά αυτές τις μέρες, 'Η πρώτη μου ιστορία, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και "Η πρώτη μου ιστορία, Κωνσταντίνος Κανάρης" του Φίλιππου Μανδηλαρά.(είναι το βίντεο που αναφέρεται στη 2η αποστολή, πιο κάτω)





Έφτιαξα ένα παιχνίδι για την 25η Μαρτίου μέσα από πίνακες ζωγραφικής. Το υλικό το πήρα από το μπλογκ της αγαπημένης Τάνιας Μάνεση, όπου έχει πολλούς συνδέσμους αν θέλετε να περιηγηθείτε.



Και 2 παιχνίδια της συναδέλφου Λίνας Σαρμή

https://learningapps.org/display?v=psjisf5pj20&fbclid=IwAR2WAcNX6N4O22-BJsm1fHwm2tFEKcUPoYCqy-IQhvROCx1J3-Bz5FHMZms

https://learningapps.org/display?v=pntp1k83c20&fbclid=IwAR3O9Kj61NX0N6cJnKqUDfJg1HAryltcIAnzmib3H1QwrSQbJVmeTBobH6A

Μπορούμε να βρούμε στο διαδίκτυο υλικό πολύ. Αλλά εγώ, επειδή "τρώγομαι" εδώ και μέρες για να περνάμε δημιουργικά τις μέρες, μπήκα και σε 3ο έργο eTwinning, το οποίο δημιουργήθηκε για την παρούσα κατάσταση που βιώνουμε όλοι και από την ανάγκη των συναδέλφων να στηρίξουμε τους μικρούς μαθητές μας και τις οικογένειές τους, όσο μπορούμε.
Οι εκπαιδευτικοί θα βάζουν μια αποστολή κάθε βδομάδα, τα παιδιά θα την υλοποιούν κι ο γονείς απλώς θα βγάζετε μια φωτογραφία και θα μου τη στέλνετε ή με μέιλ ή στο messenger. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς. Όλο το υλικό θα μπορούν να το δουν όλοι κι έτσι θα κρατήσουμε μια επαφή για όσο διάστημα χρειαστεί, ελπίζουμε όχι πολύ! Επίσης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι δημιουργικό και σκεπτόμενα ότι είναι για το σχολείο τους.
Το νέο μας έργο!!!
Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, λόγω της πανδημίας που ταλανίζει τη χώρα μας, δημιουργούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες, με κυριότερη την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών και εκτός σχολικής τάξης, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Με το έργο "Μένουμε σπίτι", εκπαιδευτικοί και μαθητές όλης της χώρας επικοινωνούν και εκφράζονται, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν μαζί την κρίση που βιώνουν.

Οι 2 πρώτες αποστολές, την πρώτη ήδη την είχαμε ξεκινήσει εμείς, χωρίς να το ξέρουμε 😊
Καλή μας αρχή, ... ξανά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.