Σελίδες

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Ο Γενάρης στα Παραμυθένια Μαθηματικά

Ο Ιανουάριος ήταν αφιερωμένος στις ποιοτικές σχέσεις :ομαδοποιήσεις, ταξινομήσεις, ποιοτικές διατάξεις, διαδοχή, αντιστοιχίσεις, διάταξη ποσοτήτων
Ξεκινήσαμε τις δραστηριότητες του μήνα, τακτοποιώντας τους μαρκαδόρους μας κατά χρώμα και μετά σε διαβαθμίσεις απόχρωσης.
Διαβάσαμε την ιστορία, "ο μαγικός κόσμος της Μίκι" και ομαδοποιήσαμε τις εικόνες ανάλογα με τον πρωταγωνιστή που ορίσαμε ή το σκηνικό της ιστορίας ή και δύο κριτήρια

Με αφορμή το βιβλίο, "Η συντροφιά των χιονανθρώπων", φτιάξαμε χιονάνθρωπους από χάρτινα πιάτα και τους ομαδοποιήσαμε με ένα ή δυο κριτήρια (καπέλο, κασκώλ, μύτη κ.λ.π.)
Βάλαμε τους χιονάνθρωπους σε διάταξη ανά μέγεθος
Φτιάξαμε τη διαδοχή κατασκευής χιονάνθρωπου με εικόνες και σε φύλλο εργασίας. 
Ταξινομήσαμε ρούχα ανάλογα με την εποχή, χειμωνιάτικα, σε καρτέλες, με το beebot και σε φύλλο εργασίας


Λύσαμε το πρόβλημα 6  και βρήκαμε πόσα γάντια χρειάζονται δύο παιδιά
Διαδοχή και διατάξεις κάναμε και διαβάζοντας την ιστορία, "Η κούκλα που ήθελε να αποκτήσει μωρό"

Παίξαμε και φτιάξαμε φιγούρες με το Οστομάχιον του Αρχιμήδη.
«Οστομάχιον» (το κουτί του Αρχιμήδη) λέγεται το μαθηματικό πρόβλημα / παιχνίδι που έχει εφεύρει ο Αρχιμήδης, ο σπουδαιότερος από τους μαθηματικούς της αρχαιότητας και ένας από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών. Το παιχνίδι απαρτίζεται από ένα τετράγωνο που έχει διαιρεθεί σε 14 γεωμετρικά σχήματα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να επανατοποθετηθούν όλα τα κομμάτια, ώστε να σχηματίσουν ενδιαφέροντα πράγματα (ανθρώπους, ζώα, αντικείμενα κ.α.).





Οι ταξινομήσεις μας σε βίντεο
Κι ένα βίντεο με τις δραστηριότητές  μας για τις ποιοτικές σχέσεις του μήνα
Το Φεβρουάριο θα ασχοληθούμε με ποσοτικές σχέσεις και με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε και το ρομποτάκι μας, σαν ωφελούμενο σχολείο eTwinning, το οποίο θα κάνει τα Μαθηματικά μας ακόμα πιο Παραμυθένια και συναρπαστικά!!!
Έτοιμοι για νέες εξερευνήσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.