Σελίδες

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Γάντια ... πολλά!!!

Μετά τις αλκυονίδες μέρες ο καιρός θυμίζει πια χειμώνα κι έτσι ασχολούμαστε με τις σχετικές ενότητες: Μέσα θέρμανσης, ρούχα, καιρικά φαινόμενα κ.λ.π.
Επίσης μετά τις γιορτές συνηθίζω να δίνω στα παιδιά καινούργιες καρτέλες αναφοράς με το όνομα τους και  αυτή τη φορά και με επώνυμο.
Το πρωί τα παιδιά αφού είχαν μιλήσει σχετικά με τα θέματά μας με την κυρία Μαρία είχαν κάνει κι ένα διαγωνισμό μεταξύ αγοριών και κοριτσιών, ποια ομάδα θα ονομάσει περισσότερα ρούχα χειμωνιάτικα. Με μπλε τα αγόρια με κόκκινο τα κορίτσια.
νικητές τ' αγόρια!

Το μεσημέρι διάλεξαν όποιο χρώμα χαρτόνι ήθελε ο καθένας και έκοψαν γάντια. Απ' τη μια πλευρά τα διακόσμησαν μόνα τους, εξηγώντας τους ότι πρέπει να κάνουν το ίδιο σχέδιο, αφού είχαμε παρατηρήσει ότι τα γάντια που φοράμε είναι ίδια.






Τα κατάφεραν μια χαρά και μετά αφού έβρισκαν ο καθένας την καρτέλα του με το όνομα και το επώνυμο έγραψαν στην άλλη πλευρά, στο ένα γάντι το όνομα και στο άλλο το επίθετο.

Ας παίξουμε και λίγο!
Ανακατεύουμε όλα τα γάντια απ' τη μεριά του σχεδίου και με το σύνθημα πρέπει να ξεχωρίσει ο καθένας το δικό του ζευγάρι.

... ε, έγινε λίγο "χαμός"!
Μετά τα ανακατέψαμε απ' τη μεριά του ονόματος και κάναμε το ίδιο

 Εδώ δυσκολευτήκαμε λίγο!
Τώρα τα γάντια μας στολίζουν την τάξη μας!



Και μερικά σκουφιά!




9 σχόλια:

  1. Ωραία η ιδέα με τα ονοματεπώνυμα για παιχνίδι. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ ωραιες οι γαντο-δραστηριοτητες σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.