Σελίδες

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η συγγραφέας Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη στο νηπιαγωγείο μας (πριν)

Στα πλαίσια προαγωγής της φιλαναγνωσίας σκεφτήκαμε να καλέσουμε στο σχολείο μια γνωστή συγγραφέα παιδικών (κι όχι μόνο) βιβλίων, για να μας μιλήσει για τη δουλειά της. Η κ. Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκλησή μας και κανονίσαμε την ημερομηνία της συνάντησης.
Θα χωρίσουμε τις αναρτήσεις μας σε τρία μέρη: πριν την επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και μετά την επίσκεψη.
Πριν έρθει λοιπόν η συγγραγέας στο σχολείο παρατηρήσαμε βιβλία, το εξώφυλλο και το εσωτερικό και είδαμε πώς είναι αυτά. Μιλήσαμε για τον τίτλο (συνήθως) έχει τα πιο μεγάλα γράμματα, αυτόν που γράφει την ιστορία (τα παιδιά είπαν παραμυθάς, βιβλιογράφος...), τελικά τον συγγραφέα, αυτόν που κάνει τις εικόνες, εικονογράφος και για τον εκδότη, την ημερομηνία και την περίληψη στο οπισθόφυλλο.
Αγοράσαμε στο σχολείο βιβλία της κας Ρώσση και χωριστήκαμε σε ομάδες, μια για κάθε βιβλίο.


Η κάθε ομάδα έπρεπε, ξεφυλλίζοντας και παρατηρώντας το βιβλίο, να υποθέσει και να συζητήσει για  την ιστορία του βιβλίου και μετά να το παρουσιάσει στους υπόλοιπους.







Αφού λοιπόν το είδαν αποφάσισαν να πουν για το τι φαντάζονται ότι μιλάει αυτό το βιβλίο και ίσως για το τι γίνεται στο τέλος.












Μετά διαβάσαμε κάποια για να δούμε αν είχαν μαντέψει σωστά την υπόθεση του βιβλίου και περιμέναμε τη μέρα που θα ερχόταν η συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.