Σελίδες

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Συγγραφέας ... στο σχολείο! (γ' μέρος)

το κείμενο

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα δάσος πολύ ωραίο με ζώα, πεταλούδες, μελισσούλες, δέντρα και λουλούδια. Αυτό το δάσος το έλεγαν Δάσος της Χαράς.
Όμως το ζήλευε η μάγισσα Κακίστριους που ζούσε στα βάθη του δάσους και ήθελε να το κάνει δικό της.
Σε αυτό το δάσος ζούσε ένας ποντικός, πολύ έξυπνος που έβλεπε το Δάσος της Χαράς να σκοτεινιάζει σιγά σιγά.
Άρχισε, λοιπόν, να προχωράει πιο βαθιά στο δάσος μέχρι που είδε ένα κάστρο, το κάστρο της μάγισσας Κακίστριους. Το κατάλαβε γιατί είδε απέξω κρεμασμένες νυχτερίδες!
Πλησίασε στο παράθυρο και είδε τη μάγισσα ν' ανακατεύει ένα μαγικό φίλτρο. Στην κατσαρόλα που έριχνε τα συστατικά έγραφε "για κακό". Αυτό το φίλτρο θα το χρησιμοποιούσε για να ραντίσει το δάσος και να υπνωτίσει τα ζώα. Στο δωμάτιο υπήρχε και μια όμορφη ποντικίνα, αιχμάλωτη της μάγισσας για να δοκιμάσει το φίλτρο.
Γύρισε λοιπόν πίσω να προειδοποιήσει τα ζώα του δάσους. Πέρασε απ' όλα τα ζώα και τους έλεγε ότι κινδύνευαν όλοι από την κακιά μάγισσα.
Αποφάσισαν λοιπόν να ζητήσουν βοήθεια απ' την καλή νεράιδα του δάσους, τη νεράιδα της Αγάπης.
Η νεράιδα της Αγάπης πήγε στο κάστρο της μάγισσας μαζί με όλα τα ζώα και με το ραβδί της το μαγικό εξαφάνισε τη μάγισσα Κακίστριους.
Ελευθέρωσαν την ποντικίνα και αυτή, μαθαίνοντας την πράξη του ποντικού, τον αγάπησε και τον παντρεύτηκε.
Και όλα τα ζώα του δάσους αγάπησαν το ένα το άλλο και έφτιαξαν τις δικές τους οικογένειες.
Κι από τότε βασίλευε στο δάσος η Αγάπη!
Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!  


Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ένα πρωινό σαν όλα τ' άλλα, το νηπιαγωγείο μας επισκέφτηκε μια συγγραφέας παραμυθιών, η κυρία Λιάνα Δενεζάκη.
Αρχικά, εμείς οι νηπιαγωγοί είχαμε ενθουσιαστεί,αλλά ο ενθουσιασμός των παιδιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το ταξίδι μας ξεκίνησε από μια ανάγνωση παραμυθιού με την οποία η Λιάνα ενέπνευσε τα παιδιά μας να "δημιουργήσουν", χρησιμοποιώντας την περισσή τους φαντασία, το δικό τους παραμύθι. Λίγες μέρες αργότερα τα παιδιά ταξίδεψαν ξανά μέσα στη δική τους ιστορία και μετέφεραν εικόνες από το μυαλό τους στο χαρτί, δηλαδή εικονογράφησαν το παραμύθι τους, όπως θα λέγαμε εμείς οι μεγάλοι. Τελικά, τα κατάφεραν! Έφτιαξαν ένα δικό τους βιβλίο!!
Ευχαριστούμε πολύ την κ. Δενεζάκη για την εμπειρία που μας χάρισε και ελπίζουμε να μας επισκεφτεί ξανά στο μέλλον! Στα παιδάκια μας ευχόμαστε καλή πρόοδο και πολλές πολλές ακόμα δημιουργικές χρονιές με όπλα σας τη φαντασία, την αγάπη, την υπομονή και την επιμονή "δημιουργώντας και εικονογραφώντας" το δικό σας καλύτερο μέλλον!!!
                                                                                                     Οι νηπιαγωγοί 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.