Σελίδες

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Πρωταπριλιά!!!

Το πρωί άρχισαν τα "ψεματάκια" των παιδιών και της κας Κασσιανής. Ο ένας έλεγε ψέματα στον άλλο και τον πείραζε, ότι λύθηκαν κορδόνια, αλλάζει τμήμα, δε θα φάμε σήμερα κ.λ.π., κ.λ.π.!!!
Μίλησαν για το έθιμο της Πρωταπριλιάς και φυσικά και για τον αγαπημένο ψεύτη των παιδιών, τον Πινόκιο! Είδαν στο youtube τον Πινόκιο, διάβασαν το σχετικό παραμύθι και ζωγράφισαν σε χαρτάκια διάφορα ψέματα, τα οποία μετά μοιράστηκαν στην τύχη σε κάθε παιδί και ζωγράφισαν τη μύτη του Πινόκιο, ανάλογα με τα ψέματα που είχε ο καθένας,  ιδέα της Μαρίνας Ζαχαριά Μετά σε έναν μεγάλο Πινόκιο έβαλαν τα χαρτάκια στη σειρά για να δουν πόσο μεγάλη θα γίνει η μύτη του!


Διάβασαν το παραμύθι "τα πρόβατα ντύθηκαν λύκοι" και μίλησαν και για τον "ψεύτη βοσκό".
Το μεσημέρι, πριν πάω στο σχολείο, μου "κρύφτηκαν" στη διπλανή αίθουσα κι εγώ "έψαχνα" με αγωνία τα παιδιά μέχρι που τα βρήκα και φυσικά γελάσαμε πολύ με το "ψέμα" τους!!!

Είδαμε στον υπολογιστή τη διασκευή  του ψεύτη βοσκού της Μαρίνας Ζαχαριά, επίσης, και μετά διαβάσαμε την ιστορία του Απρίλη, της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου.
Αφού συζητήσαμε την ιστορία και τα ψέματα που έλεγε ο Απρίλης καθώς και ποιους ξεγέλασε, ζωγραφίσαμε και γράψαμε το όνομά του στο φύλλο εργασίας από την  Ανθή Ζήση
Μετά αφού ο Απρίλιος έγινε "καλό" παιδί και δεν έλεγε πια ψέματα, βοηθήσαμε και τον Πινόκιο να γίνει κι αυτός καλός, ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη προς τη μικρότερη μύτη.
Πρώτα το κάναμε στην παρεούλα χρησιμοποιώντας για μύτη ξυλομπογιές διαφορετικού μήκους και μετά σε φύλλο εργασίας από το facebook (Αντιγόνη και Σέβα)

"Πολλά ψέματα είπαμε ... ας πούμε και μια αλήθεια" ευκαιρία να κάνουμε και το Ψ,ψ!!!


Και του χρόνου, καλό μήνα!!!

7 σχόλια:

 1. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ,,
  ΣΕΒΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κατερινάκι μια χαρά το δουλέψατε το πρωταπριλιάτικο ψέμα! Καλό μήνα να έχεις εσύ και τα παιδιά σου! Μπράβο σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καλό μήνα Κατερινιώ !!!
  τέλεια δουλέψατε το πρωταπριλιάτικο ψεμα...ψψψψψψψψψψψψ.......τι ψεματα λεω????
  φιλιά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΙ ΩΡΑΙΑ !ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ !!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ !!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΩΩΩΩΩ ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΚΥΛΗΣΕ Η ΜΕΡΑ ΣΑΣ...ΣΑΝ ΨΕΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.