Σελίδες

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας

Φέτος το ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας θα συμμετέχει όπως και πέρσι σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning, με τον τίτλο Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας μαζί με 15 άλλα σχολεία: 3ο Ν/γείο Ρεθύμνου, 13ο Ν/γείο Ρεθύμνου, 4ο Ν/γείο Ρεθύμνου, Ν/γείο Μεσορόπης (Καβάλα), 15ο Ν/γείο Πατρών, 6ο Ν/γείο Πύργου, Ν/γείο Στερνών (Χανιά), 2ο Ν/γείο Αλμυρού, 4ο Ν/γείο Φαρσάλων, 9ο Ν/γείο Αμπελοκήπων (Θεσ/νίκη), 3ο Ν/γείο Διδυμοτείχου, 32ο Ν/γείο Ευόσμου, Ν/γείο Χαιρώνειας, 4ο Ν/γείο Αρτέμιδος και την Α τάξη δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων "Ο Ταξιάρχης" (Πέραμα).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά ένα πρόγραμμα κοινωνικο-συναισθηματικού χαρακτήρα μέσα από το οποίο οι μαθητές του Νηπιαγωγείου θα επικοινωνήσουν με μαθητές άλλων νηπιαγωγείων της Ελλάδας καθώς θα ασχολούνται με το ίδιο θέμα. Το πρόγραμμα αφορά τα Χριστούγεννα και τις αξίες ζωής που πρεσβεύουν, χαρά, αγάπη, επικοινωνία, προσφορά στον συνάνθρωπο και καλλιέργειά τους μέσα από δραστηριότητες που προάγουν αυτές τις αξίες. Επιδιώκεται τα παιδιά να επικοινωνούν, να αλληλεπιδρούν και να συνεργάζονται μέσα από δραστηριότητες ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικότητας με την βοήθεια των Τ.Π.Ε. (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας) αλλά και χωρίς.

Στόχοι:
Να εκφράζουν ιδέες και συναισθήματα
Να επικοινωνούν και να συνεργάζονται από κοινού
Να καλλιεργήσουνκοινωνικές αξίες
Να αναπτύξουν κοινωνικές και συνεργατικές ικανότητες μέσα από της αξιοποίηση των ΤΠΕ καθώς και με τη βοήθεια άλλων μέσων επικοινωνίας π.χ. ταχυδρομείο
Να ενθαρρυνθούν στη γνωριμία εθίμων και συνηθειών σχετικά με τα Χριστούγεννα των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων της Ελλάδας.

Διαδικασία της εργασίας
Οι δράσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του τετράμηνου αυτού έργου είναι:
1ος μήνας
Γνωριμία των παιδιών και των εκπαιδευτικών μέσω skype, email, chat και τηλεδιασκέψεων
Ανάρτηση σχετικών φωτογραφιών των συνεργαζόμενων σχολείων, των περιοχών της Ελλάδας στο twinspace
2ος μήνας
Έναρξη χριστουγεννιάτικων δράσεων και δραστηριοτήτων π.χ. γνωριμία με τα ήθη και έθιμα των περιοχών της Ελλάδας, ανταλλαγή καρτών μεταξύ των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων και άλλες εικαστικές δημιουργίες. Δημιουργία χριστουγεννιάτικης ιστορίας.
3ος μήνας
Συνεργατική ζωγραφική με χριστουγεννιάτικο θέμα, χριστουγεννιάτικες συνταγές και ανταλλαγή τους μέσω email. Μέσω του ταχυδρομείου ο σάκος του Αη Βασίλη ταξιδεύει στα συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία και γεμίζει με τις ευχές όλων των σχολείων. Γνωρίζουμε τα κάλαντα της περιοχής μας στα συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία με τη βοήθεια video. 
4ος μήνας
Αξιολόγηση του προγράμματος. Διάχυση του προγράμματος, παρουσίασή του στους γονείς.

Αναμενόμενα αποτελέσματα
Στολισμός δέντρου σε κάθε νηπιαγωγείο με κάρτες και στολίδια από τα συνεργαζόμενα σχολεία. Δημιουργία ebook.

Ήδη έχει γίνει η γνωριμία των εκπαιδευτικών και προχωράμε στη γνωριμία των σχολείων και των μαθητών μέσα από το διαδίκτυο.
padlet με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς
padlet με τα συμμετέχοντα σχολεία
φωτογραφίες απ' τη γνωριμία μας
Τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωριμία των παιδιών και των εκπαιδευτικών μέσω chat, skype και τηλεδιασκέψεων.
Απ' το παρόν ιστολόγιο θα ενημερώνεστε για την πορεία του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.