Σελίδες

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Μυρίζει βροχή ...

 Μετά την 28η Οκτωβρίου, επεκτείναμε λίγο το θέμα προς την Ειρήνη και ασχοληθήκαμε με τον πίνακα του Πικάσο, Γκουέρνικα. Συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε, την ανασυνθέσαμε και ζωγραφίσαμε τη δική μας και φτιάξαμε το σήμα της ειρήνης.


Είδαμε σε βίντεο την ιστορία "ένα σκουληκάκι την ημέρα"  σχετικά με την αποταμίευση και ζωγραφίσαμε από το βίντεο ό,τι μας άρεσε.
Σειρά είχε ο αγαπημένος όλων υπολογιστής!!! Συζητήσαμε τι μπορούμε να κάνουμε στον υπολογιστή και γενικά στις ηλεκτρονικές συσκευές και καταγράψαμε τις ιδέες των παιδιών. Παράλληλα, αξιοποιήσαμε το υλικό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για να μιλήσουμε για τους κινδύνους και τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουμε όταν σερφάρουμε στο διαδίκτυο.
Μάθαμε τα μέρη του υπολογιστή, παίξαμε στον υπολογιστή και με το αγαπημένο μας beebot. Ζωγραφίσαμε τον υπολογιστήμας και βρήκαμε και γράψαμε τις σχετικές λέξεις αλλά αντιστοιχίσαμε και αριθμούς με μέρη του υπολογιστή.


Όμως ο καιρός μύρισε βροχή κι έτσι περάσαμε στο επόμενο θέμα μας, νερό, βροχή, κύκλος νερού αλλά και σκουληκάκια και σαλιγκάρια! Κατασκευάσαμε τα δικά μας σαλιγκάρια και τα βγάλαμε στην αυλή! Ζωγραφίσαμε σε ζευγάρια και παρουσιάσαμε τα έργα μας.Και μετά τα σαλιγκάρια, να και σκουληκάκια που "ζωντανεύουν" με το νερό!!!
Διαβάσαμε σχετικά βιβλία, μάθαμε τις φάσεις του κύκλου του νερού, παίξαμε παιχνίδια στον υπολογιστή, συμπληρώσαμε φύλλα εργασίας. Ζωγραφίσαμε ουράνιο τόξο, τις δικές μας παράξενες βροχές, κάναμε με μουσικά όργανα τους ήχους της βροχής και χορέψαμε.

Έμπνευση από την Πινεζοβροχή του Τριβυζά και ομπρελίτσες
Μην ξεχάσουμε το Ο του Οκτώβρη, το Π του Πολυτεχνείου από το βιβλίο της αγαπημένης Αριάδνης Ευαγγελοπούλου αλλά και την ιστορία του Νοέμβρη όπως κάθε μήνα.


Και μια εξάσκηση στο όνομά μας και στους αριθμούς

Τώρα, πλέον, αρχίζει να μυρίζει ... Χριστούγεννα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.