Σελίδες

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

"Καλοκαίρι μου, γλυκό ..."

 Ξεκινήσαμε το μήνα μας με την καθιερωμένη ιστορία από τη σειρά της Λότης Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου και τις ζωγραφιές μας.

Συζήτηση για το καλοκαίρι, τον ήλιο, τα μέτρα προστασίας, βότσαλα, καρέτα-καρέτα, ψαράκια, φρούτα και υπέροχες ζωγραφιές.
Συζητήσαμε, πώς φανταζόμαστε το δημοτικό και ετοιμάσαμε δωράκια για να πάμε επίσκεψη, στα πλαίσια της μετάβασης. Επισκεφτήκαμε την Α' της κυρίας Νέλλης κι εκεί τα παιδιά είχαν ετοιμάσει πρωτότυπα τετράστιχα για να περιγράψουν τη μέρα τους στο σχολείο και τα μαθήματά τους. Ένας ένας σηκωνόταν κι έλεγε ή διάβαζε το τετράστιχό του. Είδαμε τα βιβλία της Α', μας μίλησε η κυρία Νέλλη για τα μαθήματα αλλά και τα διαλείμματα, μας έδειξε το διαδραστικό πίνακα (εντυπωσιακός !) και τραγουδήσαμε όλοι μαζί. Στο τέλος μας κέρασαν σοκολατάκια και ζωγραφιές κι ευχηθήκαμε Καλό Καλοκαίρι! Τους ευχαριστούμε πολύ!!!


Ενημέρωση και συζήτηση για τη μετάβαση, όμως, είχαν και οι γονείς από την ψυχολόγο του σχολείου μας, την οποία ευχαριστούμε για την εξαιρετική εισήγηση.


Η ψυχολόγος μας συνέχισε τις όμορφες ιστορίες και συζητήσεις με τα παιδιά και τον Ιούνιο και τα αποχαιρέτισε με ευχές!

Εμείς συνεχίσαμε με καλοκαιρινές κατασκευές, συνθέσεις με βότσαλα ζωγραφισμένα, καραβάκια από πηλό με μαγνητάκι, φύλλα εργασίας,τραγούδια αλλά και ποιήματα για τη γιορτή μας.
Αποχαιρετίσαμε τη χρονιά που έφυγε με μουσική και χρώματα και με ευχές....

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.