Σελίδες

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Ας παίξουμε, λοιπόν!!!

 Το ολοήμερο τμήμα μας θα συμμετέχει για 5η χρονιά σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning, μαζί με άλλα 22 σχολεία από την Ελλάδα, 1 από την Κύπρο, 1 από τη Σερβία, 1 από τη Σλοβακία, 1 από την Τουρκία και 1 από την Πολωνία. Το πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει όλη τη χρονιά, έλαβε το τίτλο μετά από ψηφοφορία των πρώτων συνεργατών, "Let's play every day"


Βασικοί στόχοι του έργου είναι τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν την αξία και διαχρονικότητα του παιχνιδιού καθώς και τη σημασία του για την σωματική και ψυχική τους υγεία. Να απολαύσουν και να ψυχαγωγηθούν παίζοντας, να επικοινωνήσουν, να αλληλεπιδράσουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά των συνεργαζόμενων σχολείων και χωρών.

Το παιχνίδι είναι ένας τρόπος μάθησης και ανάπτυξης της προσωπικότητας των παιδιών που αλληλεπιδρούν με τους γύρω τους, αντιλαμβάνονται τον κόσμο, εκφράζουν ιδέες και σκέψεις αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την αυτονομία τους. Η αξία του παιχνιδιού στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι μοναδική καθώς οδηγεί τα παιδιά να μάθουν, μέσω της πρακτικής, με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο. Μέσω αυτού του προγράμματος στα παιχνίδια οι μαθητές μας θα ενισχύσουν την κοινωνική τους αλληλεπίδραση, την έκφραση, την επικοινωνία, θα αποκτήσουν νέες εμπειρίες, δεξιότητες και γνώσεις. Θα συνεργαστούν μέσω ΤΠΕ για να παράγουν συνεργατικά προϊόντα με παιχνίδια και κοινωνικο-συναισθηματικές δραστηριότητες καλλιεργώντας δεξιότητες και αξίες που είναι διαχρονικές και απαραίτητες για τον εαυτό τους και την κοινωνία του 21ου αιώνα.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου μας

Σεπτέμβριος: Γνωριμία των εκπαιδευτικών, σχολείων, χωρών, παιδιών

Οκτώβριος: Μασκότ και λογότυπο, παιχνίδια γνωριμίας, παρουσίαση του αγαπημένου παιχνιδιού

Νοέμβριος: Γνωριμία με τον υπολογιστή, ασφάλεια στο διαδίκτυο, παιχνίδια εντός τάξης

Δεκέμβριος: Επιτραπέζια παιχνίδια που κατασκευάζουμε σχετικά με τα Χριστούγεννα

Ιανουάριος: Online παιχνίδια που δημιουργούμε εμείς και online συνεργατικά παιχνίδια

Φεβρουάριος: Αποκριάτικα παιχνίδια και παιχνίδια από άλλες χώρες και πολιτισμούς

Μάρτιος: Εμπλοκή γονέων, τι έπαιζαν μικροί

Απρίλιος: Παιχνίδια στην αυλή

Μάιος: Το παιχνίδι μέσα από την Τέχνη, αξιολόγηση του έργου

Ιούνιος: Διάχυση του προγράμματος

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα είναι η δημιουργία συνεργατικής ιστορίας, συνεργατικών παιχνιδιών και η δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου για τα παιχνίδια.

Έγινε μια πρώτη ενημέρωση των γονέων στην ομαδική μας συγκέντρωση, στην αρχή της χρονιάς και δόθηκε ενημερωτική επιστολή μετέπειτα.

 Η γνωστοποίηση της πορείας του έργου μας θα γίνεται μέσα από τα ιστολόγια του σχολείου μας (http://15nipgal.blogspot.com/ & https://blogs.sch.gr/15nipgalats/) και της σελίδας μας στο facebook

Ήδη οι συνάδελφοι έχουμε αναρτήσει φωτογραφίες και βίντεο από τις χώρες μας, τις πόλεις μας, τα σχολεία μας, τις τάξεις μας και τις εκπαιδευτικούς στη σελίδα του έργου στο twinspace. 

Το δικό μας υλικό

Έχουν γίνει οι πρώτες διαδικτυακές συναντήσεις με τις συναδέλφους των υπόλοιπων σχολείων για να συζητήσουμε ζητήματα σχετικά με το πρόγραμμα κι αποφασίσαμε να χωριστούμε σε ομάδες προκειμένου να ετοιμάσουμε το λογότυπο και τη μασκότ του έργου μας. 

Ξεκινήσαμε με τα παιδιά, συζητώντας για τα αγαπημένα τους παιχνίδια και μετά τα ζωγραφίσαμε.

Παρακολουθήσαμε στον υπολογιστή τις φωτογραφίες και τα βίντεο των άλλων σχολείων για να τα γνωρίσουμε.


Κάθε σχολείο ανέλαβε ένα κομμάτι του λογότυπου κι εμείς έχουμε το ένα Ε από τον τίτλο. Τα παιδιά είπαν πολλές ιδέες και κάναμε δοκιμές.

Αποφασίσαμε να ψηφίσουμε ανάμεσα στα 3 Ε και υπερψηφίστηκε το Ε με τα κομμάτια από τα παζλ.
Το επόμενο βήμα μας είναι η συνεργασία μας με το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών για να ετοιμάσουμε την πρότασή μας για τη μασκότ του έργου.
Καλή μας αρχή και ... μείνετε συντονισμένοι 😊


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.