Σελίδες

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Παραμυθένια Μαθηματικά το Δεκέμβρη

Το Δεκέμβριο ασχοληθήκαμε με τις έννοιες του χώρου, τοποθετήσεις, προσανατολισμό, διαδρομές, τοπολογικές σχέσεις, στερεά και επίπεδα σχήματα.
Πιο αναλυτικά, δουλέψαμε τις έννοιες, μπροστά-πίσω, πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά, διαδρομές και λαβύρινθους, μέσα-έξω, δίπλα, ανάμεσα, οριζόντιες και κάθετες γραμμές, πλατύ-στενό, μακριά-κοντά και τα σχήματα. Ακόμη μάθαμε τη συμμετρία, το περίγραμμα, τις γραμμές κ.λ.π.
Μέσα από την ιστορία της Γέννησης, τον Έλμερ, χριστουγεννιάτικα παραμύθια αλλά και το πρόγραμμα των ζωγράφων δουλέψαμε τις έννοιες είτε με το beebot είτε χωρίς αυτό αφού ο εξοπλισμός του προγράμματος αναμένεται μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Ακόμη λύσαμε και μερικά από τα προβλήματα που μας έβαλαν οι συνεργάτες μας ακολουθώντας κώδικες και οδηγίες.
Έτσι λύσαμε το πρόβλημα 4

Ασχοληθήκαμε με πολλές έννοιες μέσα στην ιστορία της Γέννησης

Μέσα από την ιστορία του Έλμερ, δημιουργήσαμε έργα όπως ο Mondrian με στενές και φαρδιές λωρίδες τοποθετώντας τες οριζόντια και κάθετα και μετά ζωγραφίζοντας με τα βασικά χρώματα
Λύσαμε και το πρόβλημα 5

Επίσης, δημιουργήσαμε έργα με ομόκεντρους κύκλους όπως ο Delaunay
Κυκλικά σχήματα χρησιμοποιήσαμε και στο χριστουγεννιάτικο χωριό, το δέντρο των ευχών και τις προσκλήσεις μας για τη γιορτή μας.
Το χωριό μας έγινε, επίσης, με σχήματα, κύκλους, τρίγωνα, τετράγωνα και ορθογώνια


Το τμήμα 2 χώρισε σε ορθογώνια και τετράγωνα ελαφάκια και νανάκια και τα ζωγράφισε ανάλογα. Μετά τα τοποθέτησαν, ΠΑΝΩ τα ελαφάκια και ΚΑΤΩ τους νάνους
Όλοι οι συνεργάτες ανεβάσαμε σε padlet τις δραστηριότητες του Δεκεμβρίου
και γράψαμε ευχές για τις γιορτές 
Συνεχίζουμε τον Ιανουάριο με ποιοτικές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.