Σελίδες

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Συνεχίζουμε τις Τέχνες ...

Συνεχίζουμε την ενασχόλησή μας στο δεύτερο eTwinning πρόγραμμά μας, Τέχνη, τέχνη είσαι εδώ;
Ο Ιανουάριος ήταν ο μήνας της ζωγραφικής, μια τέχνη πολύ αγαπημένη και συνηθισμένη στο νηπιαγωγείο.
 Γνωρίσαμε τεχνικές και υλικά, είδαμε έργα ζωγράφων και ζωγραφίσαμε όπως αυτοί. 

Μας επισκέφτηκε και ένας ζωγράφος-αγιογράφος, ο κύριος Αντρέας Καπίρης και μας μίλησε για την τέχνη του, συζητήσαμε, μας έμαθε να φτιάχνουμε τέλειους κύκλους μόνο με το χέρι μας, φτιάξαμε έργα μαζί του και μας υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει. 


Το έργο που ανεβάσαμε στην πινακοθήκη είναι το έργο που συμμετείχαμε στην έκθεση ζωγραφικής του Δήμου μας και το οποίο πήρε και ειδικό βραβείο. Μια γεύση από τις δραστηριότητές μας στο βίντεο.
Μπορείτε να περιηγηθείτε στην εικονική πινακοθήκη που δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα artsteps, πατώντας εδώ
Μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες
Ο επόμενος μήνας, ο Φεβρουάριος ήταν αφιερωμένος στο χορό και τη μουσική, μια και ούτως ή άλλως λόγω των Αποκριών, διασκεδάζουμε και στο νηπιαγωγείο.
Μιλήσαμε για είδη χορών, για τη μουσική, τις νότες, τα είδη των μουσικών οργάνων, χορέψαμε πολύ, τραγουδήσαμε, μιλήσαμε για συνθέτες, Έλληνες και ξένους, παίξαμε με μουσικά όργανα.Στα πλαίσια του προγράμματος, έπρεπε να φτιάξουμε το κάθε σχολείο ένα δίστιχο, πάνω στο ρυθμό του τραγουδιού, Don't worry, be happy, και να το τραγουδήσουμε με τη συνοδεία των κρουστών οργάνων της τάξης μας,  ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό τραγούδι για όλα τα σχολεία, με τον τίτλο, "Την Τέχνη, να ψάξεις, να βρεις"
Η συμμετοχή του σχολείου μας
Συνεχίζουμε το Μάρτιο με ποίηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.