Σελίδες

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας ... πέρασαν

Ολοκληρώθηκαν  το ένα από τα δύο προγράμματά μας στο eTwinning, "Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας".
Πέρα από όσα κάναμε μέχρι τώρα, τα οποία μπορείτε να δείτε στις αναρτήσεις μας με την ετικέτα Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας, προέκυψε στην πορεία ακόμη μια συνεργατική δραστηριότητα που ξεκίνησε από το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών, τα ανθρωπάκια του προγράμματος. Σε χαρτί του μέτρου κάθε σχολείο ζωγραφίζει ένα ανθρωπάκι όπως θέλει και στη θέση της καρδιάς έχει μια καρδιά με μια συλλαβή από τη φράση "Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας- όλοι είμαστε εδώ". 16 συλλαβές-16 σχολεία. Η εργασία θα πηγαίνει από το ένα σχολείο στο άλλο, ακολουθώντας την πορεία του πακέτου του Αη Βασίλη μέχρι να ολοκληρωθεί.


Έτσι, αφού τελειώσαμε κι αυτή τη δραστηριότητα, είμαστε έτοιμοι να αξιολογηθεί το πρόγραμμα κι από τα παιδιά. Έγινε λοιπόν και η αξιολόγηση των παιδιών στον υπολογιστή.


Έτοιμοι για την παρουσίαση στους γονείς!

Την Παρασκευή, 26-1-2018, έγινε η παρουσίαση του προγράμματος στους γονείς των παιδιών, η αξιολόγηση από τους γονείς και η απονομή των διπλωμάτων και των ημερολογίων στα παιδιά. Ετοιμάσαμε με τα παιδιά μπισκοτάκια σε σχήμα καρδιάς, αφού είχαμε ανάλογο τίτλο στο πρόγραμμα, φτιάξαμε κέικ, είχαμε καφεδάκι, τσάι και χυμούς και απολαύσαμε όλοι μαζί την πορεία και τα αποτελέσματα από το μοναδικό μας ταξίδι στα "Χριστούγεννα της καρδιάς μας".
Τα ερωτηματολόγια των γονιών "περάστηκαν" στο google forms, από όλα τα σχολεία, ώστε να επεξεργαστούν κι αυτά τα αποτελέσματα. 

Γενικά, όμως, η αίσθηση, όλων, παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών είναι πολύ θετική.
Ήταν ένα πρόγραμμα που πραγματικά  θα μείνει στην καρδιά μας! Ευχαριστούμε πολύ, τις συναδέλφους, Άννα Φανουργιάκη και Σταματία Γερονάτσιου, που το ξεκίνησαν και μας έδωσαν την ευκαιρία να βιώσουμε τόσες όμορφες στιγμές!!!
Η παρουσίαση με ppt που κάναμε στους γονείς

2 σχόλια:

  1. Μπράβο ακόμη μια φορά στα παιδιά και την κ.Κατερίνα που συμμετείχαν σε όλο το πρόγραμμα με ωραίες και εμπνευσμένες δημιουργίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.