Σελίδες

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η συγγραφέας Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη στο νηπιαγωγείο (κατά τη διάρκεια)

Ήρθε λοιπόν η μέρα που περιμέναμε, της επίσκεψης της συγγραφέως. Η κ. Ρώσση ήρθε με μεγάλη χαρά κι εκείνη και άρχισε να μας μιλάει για τη δουλειά της. Μας είπε ότι έχει δύο επαγγέλματα, νηπιαγωγός "σαν τις κυρίες μας" και συγγραφέας. Μάλιστα είπε ότι στο τέλος θα μας πει το "μυστικό" για να γράφουμε κι εμείς ιστορίες.
Μας είπε λοιπόν για σκέψεις και συναισθήματα, για χρώματα και λέξεις. Έτσι ξεκινάει τις ιστορίες της. Μας διάβασε ιστορίες δικές της και τις συζητήσαμε.











Τελικά μας αποκάλυψε ότι μέσα στο μυαλό μας υπάρχει μια νεραϊδούλα, της φαντασίας, που όταν είναι ξύπνια μπορεί να λέει μέσα στο κεφάλι μας ιστορίες διάφορες. Όταν όμως κοιμάται δεν μπορούμε να σκεφτούμε ιστορίες. Όσο πιο πολύ διαβάζουμε βιβλία και παίζουμε με τους φίλους μας, τόσο περισσότερο ξυπνάει η νεραϊδούλα μας. Όσο όμως περισσότερο βλέπουμε τηλεόραση ή καθόμαστε στον υπολογιστή τόσο περισσότερο κοιμάται.
Κλείσαμε λοιπόν τα μάτια μας και προσπαθήσαμε ν' ακούσουμε τι θα μας πει η νεραϊδούλα για να φτιάξουμε μια δική μας ιστορία. Και ΝΑΙ!!!! τα καταφέραμε φτιάξαμε ένα δικό μας παραμύθι και μάλιστα το παίξαμε.










Μην περιμένετε να σας το πούμε τώρα! Θα το εικονογραφήσουμε μετά την επίσκεψη της κ. Ρώσση και θα σας  το δείξουμε στην επόμενη ανάρτηση μας!!!

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.